زمان حفاری در مخزن فهلیان از ۳۳۳ روز به ۹۰ روز کاهش یافت
زمان حفاری در مخزن فهلیان از ۳۳۳ روز به ۹۰ روز کاهش یافت
مدیر زیرسطح شرکت اکتشاف و تولید پاسارگاد، با بیان اینکه حفاری چاه‌ها در مخزن فهلیان که جزو مخازن خامی است را به میزان ۶۰ درصد کاهش دادیم تا آنجا که زمان حفاری از ۳۳۳ روز به ۹۰ روز کاهش یافته است، گفت: چاه‌هایی که در عمق لایه فهلیان مخزن خامی حفاری می‌شود ۴۶۰۰ تا ۴۶۵۰ متر عمق دارند.

به گزارش خبرنگار «نبض انرژی» محمدرضا افشاریان امروز در جریان بازدید یک روزه خبرنگاران از میادین نفتی در خصوص عملیات حفاری میدان‌های نفتی سپهر و جفیر اظهار کرد: در حال حاضر آخرین حلقه چاه از ۱۲ حلقه چاه میدان سپهر و جفیر در مرحله نخست حفاری و تکمیل است، این چاه‌ها در لایه فهلیان مخزن خامی حفاری شده است.
وی با بیان اینکه حفاری چاه‌ها در مخزن فهلیان که جزو مخازن خامی است را به میزان ۶۰ درصد کاهش دادیم تا آنجا که زمان حفاری از ۳۳۳ روز به ۹۰ روز کاهش یافته است، گفت: چاه‌هایی که در عمق لایه فهلیان مخزن خامی حفاری می‌شود ۴۶۰۰ تا ۴۶۵۰ متر عمق دارند.
مدیر زیرسطح شرکت اکتشاف و تولید پاسارگاد با بیان اینکه ۶۰ هزار متر حفاری در میدان‌های سپهر و جفیر انجام شده است، گفت: توانستیم حفاری همزمان لایه‌های کم‌فشار و پرفشار را انجام دهیم.
وی با بیان اینکه توانستیم با نظارت دقیق و کنترل نرخ حفاری، لایه پرفشار بالایی در کنار لایه‌های کم‌فشار زیرین را حفاری کنیم، افزود: همچنین با تغییر در ترکیبات سیال حفاری و کاهش سهم کلسیم برومات از آن ۳۰ تا ۴۰ درصد از هزینه حفاری را کاهش دهیم.
مدیر زیر سطح شرکت اکتشاف و تولید پاسارگاد با بیان اینکه استفاده از وسایل تکمیل داخلی ۱۰ هزار Psi در این چاه‌ها استفاده شده است، گفت: ساخت داخل در این زمینه برای نخستین بار انجام می‌شود.
افشاریان با بیان اینکه در ایران استاندار‌ای پی آی نداریم، اظهار کرد: بر اساس استاندارد‌های اینترنشنال وسایل ترکیبی را می‌سازیم.
وی با بیان اینکه کل ۱۲ چاه حفاری شده در میدان‌های سپهر و جفیر پرفشار هستند و با وجود حرارت بالا، فشار در این چاه‌ها تا ۱۰ هزار پی اس آی است، گفت: همه مسائلت محیط زیستی مانند گودال آتش، امحا گل حفاری و … رعایت شده است.
افشاریان با بیان اینکه شیر‌های سرچاهی مورد استفاده در این ۱۲ حلقه چاه ساخت داخل است، گفت: همچنین مواد اولیه را از داخل تامین کردیم که تا ۳۰ درصد کاهش قیمت تمام شده را به دنبال داشته است.

میدان نفتی سپهر و جفیر از جمله میدان‌های نفتی مستقل کشور است که در استان خوزستان و منطقه غرب کارون و در فاصله ۶۰ کیلومتری در جنوب غرب شهر اهواز قرار دارد.

این میدان نفتی که توسعه آن به عنوان اولین قرارداد IPC به نتیجه رسیده، حدود یک‌ماه است که به تولید پایدار رسیده و تا امروز بیش از ۴۵۰ هزار بشکه نفت از این میدان برداشت شده است.

از مجموع ۱۲ حلقه چاه تولیدی در فاز اول، تاکنون حفاری ۱۰ حلقه تکمیل شده و حفاری ۲ حلقه دیگر نیز در حال انجام است. اگرچه در یک‌ماه اخیر، میزان تولید روزانه نفت از چاه‌های در مدار بهره‌برداری این میدان به ۲۴ هزار بشکه در روز نیز رسیده، اما متوسط تولید روزانه نفت سپهر و جفیر حدود ۲۱ هزار بشکه در روز است.

بررسی میدانی از محل پروژه و صحبت با مهندسان طرح نشان می‌دهد که این آمادگی وجود دارد تا تولید نفت از این میدان به ۵۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد.

طبق قراردادی که در اسفندماه سال ۱۳۹۶ بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت گسترش انرژی پاسارگاد به‌امضا رسیده، میزان تولید نفت در فاز اول این پروژه باید به ۳۶ هزار بشکه در روز و در پایان فاز دوم به ۱۱۰ هزار بشکه در روز برسد و هدفگذاری شده تا در مدت ۲۰ سال، با سرمایه‌گذاری بیش از ۲.۸ میلیارد دلاری، در مجموع ۵۴۰ میلیون بشکه نفت از این میدان برداشت شود.