چند قرارداد کلان تولید بار اول در صنعت نفت امضا می‌شود
چند قرارداد کلان تولید بار اول در صنعت نفت امضا می‌شود
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با تأکید بر حمایت‌های وزارت نفت از اقدام‌های نوآورانه، از امضای چند قرارداد کلان تولید بار اول در چهار شرکت اصلی وزارت نفت در دومین همایش پتروتک خبر داد.

به گزارش خبرنگار «نبض انرژی» کلانتری اصل رئیس پژوهشگاه صنعت نفت در نشست خبری دومین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری و افزایش تولید دانش‌بنیان در زنجیره ارزش صنعت نفت (پتروتک) که هفته آینده برگزار می‌شود، اظهار کرد: دومین کنفرانس و نمایشگاه، پتروتک با همکاری تمام ارکان زیست‌بوم فناوری و با مشارکت و حمایت معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، پارک توسعه فناوری و چهار شرکت اصلی وزارت نفت همزمان با هفته پژوهش برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه آیین گشایش دومین رویداد پتروتک روز سه‌شنبه هفته آینده (۲۸ آذرماه) با حضور مقام‌های عالی‌رتبه کشور و صنعت نفت برگزار خواهد شد، گفت: چهار نشست تخصصی درباره نیازهای فناورانه و توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان برای چهار شرکت اصلی وزارت نفت در عصر روز سه‌شنبه (۲۹ آذرماه) و صبح روز چهارشنبه (۳۰ آذرماه) برگزار می‌شود که این نشست‌ها نسبت به سال گذشته تخصصی‌تر شده است و اهداف مشخصی را دنبال می‌کند.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت ادامه داد: توسعه دانش‌فنی زنجیره ارزش پتروشیمی از مسائل اصلی کشور است که اقدام‌های بسیار مطلوبی در این زمینه انجام شده است. همچنین مسائل مرتبط با محیط زیست و ارتقای عملکرد صنعت با این هدف نیز در این رویداد بررسی می‌شود.

کلانتری‌اصل تأکید کرد: اقدام‌های بسیار مطلوبی در دوسال گذشته همسو با سیاست‌های دولت در زمینه افزایش ظرفیت خدمات فنی‌مهندسی انجام شده است و حمایت‌های خوبی نیز از اقدام‌های نوآورانه انجام خواهد شد.

وی از امضای چند قرارداد کلان تولید بار اول در چهار شرکت اصلی وزارت نفت در دومین همایش پتروتک خبر داد.

ارائه نیاز های فناورانه وزارت نفت با حضور ۶۰ شرکت دانش بنیان

در ادامه این نشست محمد اسماعیل کفایتی رئیس پارک نوآوری، گفت: شرکت‌های بسیاری در این همایش شرکت کرده اند که در کنار شرکت‌های با ارزش افزوده بالا، امکان ثبت نام برای شرکت‌های قدیمی با ارائه تخفیف ویژه وجود داشت.

وی ادامه داد: در این رویداد بیش از ۱۸۰ شرکت در بخش نمایشگاهی حضور دارند و ۲۰ نشست تخصصی معرفی ظرفیت‌های همکاری و ارائه آخرین نیازهای فناورانه شرکت‌های تابعه وزارت نفت برگزاری می‌شود. همچنین ارائه توانمندی‌های بیش از ۶۰ شرکت دانش بنیان در این نشست‌ها با حضور شرکت‌های تابعه وزارت نفت بررسی خواهد شد.

به گفته کفایتی، طی روزهای برگزاری رویداد بیش از ٤۰۰ ملاقات و جلسه تجاری B۲B برگزار می‌شود. در این نشست‌ها و ملاقات‌های تجاری و تفاهم نامه منعقد و بیش از ۴۸ تفاهم اولیه به امضا رسیده است.

تولید نفت به ۵.۵ میلیون بشکه می‌رسد

در ادامه سید مهدیا مطهری، با بیان این‌که حمایت از نخبگان و تولید بار اول نشان‌دهنده این است که شاخص زیست بوم در کشور فعال است اظهار کرد: این فرصت را داشته‌ایم که از بازیگران زیست بوم استفاده کنیم و امیدواریم که این مساله به افزایش تولید کمک کند.

وی اضافه کرد: افزایش تولید به رشد اقتصادی کمک می‌کند و تلقی ما از دانش بنیان‌ها نیز این است که از فناوری پیشرفته برای بهبود بهره‌وری استفاده کنیم تا هزینه و زمان تولید کاهش و میزان کیفیت افزایش یابد.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی با اشاره به برنامه‌های هوشمندسازی تصریح کرد: از این طریق باید ۱۵ میدان نفتی و گازی با مفهوم دیجیتال هوشمند شده و ایجاد ارزش افزوده کند. همچنین بازار کارآفرینی برای نخبگان در حوزه IT فراهم شود.

مطهری با بیان این‌ که براساس مطالعات جهانی صورت گرفته، هوشمندسازی منجر به افزایش تولید، کاهش هزینه و مصرف انرژی می‌شود، اظهار کرد: آمریکا با استفاده از هوشمندسازی موفق شده تا روزانه ۱۳ میلیون بشکه نفت تولید کند که بیشتر این میزان تولید نفت از منابع نامتعارف بوده است.

وی با تاکید بر لزوم استفاده از هوش مصنوعی در بحث اندازه‌گیری تصریح کرد: در شرکت‌های بین‌المللی با تقویت این مفهوم شاهد جهش تولید نفت هستیم.

به گفته مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی در حال حاضر زیست بوم در کشور ما ایستا بوده و لازم است که به سمت پویایی و داینامیک‌ شدن حرکت کنیم.

مسیر صادرات تجهیزات نفتی هموار می‌شود

غلامرضا خوانساری، دبیر صدور خدمات فنی و مهندسی، نیز درباره اهداف حضور شرکت‌های صادرکننده خدمات فنی و مهندسی افزود: صنعت نفت دارای ظرفیت صادراتی مناسبی در زمینه تجهیزات و احداث پالایشگاه‌های فراسرزمینی است، حال آنکه با همکاری معاونت بین‌المللی و  چهار شرکت اصلی گروه صادرات خدمات فنی و مهندسی ایجاد شد تا مسیر صادرات تجهیزات صنعت نفت آسان‌تر دنبال شود.

خوانساری تصریح کرد: تاکنون ۲۰ میلیون کاتالیست به روسیه صادر شده است و همواره احداث پالایشگاه‌‌های فراسرزمینی در کشورهایی نظیر ونزوئلا  رو به گسترش است؛ روندی که مصداق بارز ظرفیت مناسب صنعت نفت برای صادرات به شمار می‌آید.در این نمایشگاه قرار است دستاوردها، چالش‌های شرکت‌های صادرکننده تجهیزات نفت، بررسی و با برنامه‌های مدونی که تدوین شده است در راستای تسهیل مسیر صادرات گام برداریم.

خوانساری در ادامه گفت: ارتباط با کشورهای آمریکای لاتین، آفریقا جنوبی و کشورهای مستقل مشترک المنافع، یکی از مقاصد صادراتی خدمات فنی مهندسی ایران است که باید تقویت ارتباط با آن‌ها محقق شود.

گفتنی است دومین نمایشگاه و همایش مدیریت فناوری و افزایش تولید دانش‌بنیان در زنجیره ارزش صنعت نفت از مسیر راهکارهای فناورانه و نوآورانه (پتروتک) ۲۸ آذرماه به مدت سه روز همزمان با هفته پژوهش به‌منظور حمایت از تولید دانش‌بومی کشور به میزبانی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار می‌شود.