استخراج گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی به ۵۶ میلیون متر مکعب خواهد رسید
استخراج گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی به ۵۶ میلیون متر مکعب خواهد رسید
رئیس کمیته نفت و انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: در مرحله اول حدود ۱۵ میلیون متر مکعب در روز از فاز ۱۱ پارس جنوبی گاز استخراج می‌شود و در مراحل بعدی به ۵۶ میلیون متر مکعب می‌رسد.

به گزارش «نبض انرژی» حسین حسین‌زاده، عضو کمیسیون انرژی و رئیس کمیته نفت و انرژی مجلس شورای اسلامی درباره فواید افتتاح فاز ۱۱ پارس جنوبی برای کشورمان گفت: ما در حوزه گاز ناترازی‌هایی داریم و در فصول سرد سال این ناترازی خودش را بیشتر به منصه ظهور می‌رساند. در زمستان سال گذشته که دمای هوا فوق العاده کاهش پیدا کرده بود گاز برخی استان‌ها قطع شد.

رئیس کمیته نفت و انرژی مجلس بیان کرد: در فاز ۱۱ پارس جنوبی میدان مشترک با قطر داریم که این کشور با دستیابی به تکنولوژی‌های پیشرفته از این فاز بهره برداری زیادی کرده است.

حسین‌زاده بیان کرد: ما هم باید از این فاز بهره برداری می‌کردیم تا بتوانیم به اندازه قطر برداشت گاز داشته باشیم و درآمدزایی کشور از محل این استخراج بالا برود.

وی ادامه داد: کشور‌های خارجی از جمله توتال فرانسه چندین بار قول به بهره برداری رساندن این فاز را دادند که در نهایت هم همکاری خود را قطع کردند. از آنجا که این فاز نزدیک به ۲۰ سال معطل مانده بود دولت سیزدهم از همان ابتدای شروع به کار به جد پیگیر به بهره برداری رسیدن این فاز بود.

نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در مجلس اظهار کرد: با تلاش شبانه روزی و بومی مهندسان ایرانی یکی از ایرانی‌ترین فاز‌های استخراج گاز به بهره برداری رسیده است و می‌تواند درآمد زایی ۱۰ میلیون دلاری برای ما داشته باشد.

رئیس کمیته نفت و انرژی مجلس توضیح داد: این فاز طی مراحل مختلفی به بهره برداری می‌رسد که در مرحله اول چیزی حدود ۱۵ میلیون متر مکعب در روز، استخراج گاز از آن صورت می‌گیرد و در مراحل بعدی به ۵۶ میلیون متر مکعب خواهد رسید.

حسین‌زاده با بیان اینکه فاز ۱۱ پارس جنوبی توسط متخصصان داخلی به بهره برداری رسیده است افزود: باید به این نکته توجه کرد که به هیچ وجه وضعیت پرسنل شرکت ملی نفت و گاز مناسب و راضی کننده نیست و امیدواریم همان طور که رئیس جمهور به پرسنل عسلویه گفتند، توجهی جدی به مسئله معیشت پرسنل شرکت نفت شود.

نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در مجلس گفت: اگر ما می‌خواهیم در دنیا زبانزد باشیم و توان نیروی‌های متخصصمان پیشرفت کند باید نسبت به تبدیل وضعیت پرسنل و بهبود معیشت آن‌ها توجه شود که آن‌ها دغدغه معیشت نداشته باشند.

وی در پایان تاکید کرد: اقتصاد ما بر پایه نفت است و در بودجه ۱۴۰۲ چیزی حدود ۶۷ درصد درآمد‌ها بر پایه نفت است و می‌طلبد که توجه جدی به وضعیت معیشت پرسنل بشود.