عراق بدهی گازی خود به ایران را پرداخت کرده است| درخواست ترکیه برای تمدید خرید گاز
عراق بدهی گازی خود به ایران را پرداخت کرده است| درخواست ترکیه برای تمدید خرید گاز
مدیرعامل شرکت گاز ایران با اعلام اینکه وزارت برق عراق همه مطالبات گازی ایران را پرداخت کرده است، گفت: آیین‌نامه جدید تعرفه‌های گاز تصویب شده که جزییات آن به‌زودی اعلام می‌شود، البته در آیین‌نامه جدید تشویق هم برای مشترکان در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار «نبض انرژی» مجید چگنی امروز (یکشنبه) در حاشیه نخستین همایش مقاوم‌سازی تأسیسات و تجهیزات تولید، انتقال و شبکه توزیع گاز طبیعی کشور و در جمع خبرنگاران با اشاره به تسویه بدهی گازی عراق به ایران، اظهار داشت: وزارت برق عراق همه مطالبات گازی ایران را پرداخت کرده و این بدهی اکنون صفر است؛ اما بعضاً مشکلاتی بری انتقال وجه از بانک TBI عراق به ایران به وجود می‌آید.

وی از درخواست ترکیه برای تمدید قرارداد واردات گاز از ایران خبر داد و افزود: مذاکرات برای تمدید این قرارداد در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره واردات گاز از ترکمنستان گفت: همچنان با این کشور در حال مذاکره هستیم.

چگنی همچنین از تصویب آیین‌نامه جدید تعرفه‌های گاز خبر داد و بیان کرد: جزییات آن به‌زودی اعلام می‌شود، البته آیین‌نامه جدید تشویق هم برای مشترکان در نظر گرفته شده است.

وی در خصوص میزان ناترازی گاز اظهار داشت: حداقل ۲۵۰ میلیون مترمکعب ناترازی خواهیم داشت و در صورت نامساعد بودن شرایط، بحث بهینه‌سازی و ذخیره‌سازی را در دستور کار داریم.

معاون وزیر نفت ادامه داد: اکنون روزانه ٣٠٩ میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه‌ها تحویل داده می‌شود که این حجم گاز انتقالی نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت گاز ایران با اشاره به ذخیره‌سازی گاز گفت: دو مخزن ذخیره‌سازی سراجی و شوریجه (زیرزمینی) را داریم که می‌توانیم؛ مانند سال گذشته در فصل سرد از آنها استفاده کنیم، البته ذخیره‌سازی روزمینی هم در دستور کارمان قرار دارد.

چگنی گفت: شرکت‌های استانی گاز نیز با صنایع مکاتبه داشتند و صنایع آمادگی دارند تا مخازن ذخیره‌سازی احداث کنند که قول دادیم این مخازن را تا زمستان برای استفاده آنها پر کنیم.

مجید چگنی همچنین در نخستین همایش مقاوم‌سازی تأسیسات و تجهیزات تولید، انتقال و شبکه توزیع گاز طبیعی کشور که در مرکز همایش‌های‌ بین‌المللی کوشک در حال برگزاری است، گفت: این نشست با هدف انسجام‌بخشی و هماهنگی‌های بیشتر بین شرکت ملی گاز ایران و شرکت‌های تابع برگزار شده است.

وی افزود: شرکت ملی گاز ایران مسئولیت بسیار سنگینی در کشور بر عهده دارد و یکی از شرکت‌های برتر دنیا با این‌ حجم از تأسیسات است و افزون بر تأمین انرژی بخش خانگی، به صنایع، پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها گازرسانی می‌کند و مقاوم‌سازی تأسیسات به دلیل اینکه خللی در خدمت‌رسانی به‌وجود نیاید، موضوع مهمی است.

معاون وزیر نفت در امور گاز تصریح کرد: مقاوم‌سازی فقط فیزیکی نیست و گاهی مقاوم‌سازی و آموزش نیروی انسانی و ایجاد اراده‌ها برای راهبری تجهیزات شاید بسیار مهم‌تر است، به‌طوری که همکاران ما پارسال در سرمای منفی ۳۰ درجه در برخی مناطق با انگیزه و اراده قوی خدمت‌رسانی می‌کردند.

چگنی با تأکید بر ضرورت تقویت پدافند غیرعامل در صنعت گاز بیان کرد: اگر قرار باشد برنامه‌ای بلندمدت در حوزه مقاوم‌سازی تدوین کنیم، باید همه عوامل را کنار هم در نظر بگیریم، زیرا این ‌موضوع اقدامی بلندمدت است.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌سازی یکی از اهداف مقاوم‌سازی است، ادامه داد: ترازیابی و استفاده از الگوهای جهانی در  حوزه مقاوم‌سازی تأسیسات مهم است، در عین حال باید از قوانین و  اسناد بالادستی کشور نیز بهره برد تا نقشه راه و سند جامع مقاوم‌سازی صنعت گاز تدوین شود که نیاز است از مراکز علمی، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان برای تدوین این سند جامع بهره برد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران همچنین با بیان اینکه می‌توان از نظر مشاوران بین‌المللی هم در این حوزه بهره برد، گفت: اکنون نیازمند تلاش جدی برای حفظ این سرمایه عظیم صنعت گاز هستیم و نباید از هیچ اقدامی کوتاهی کرد.