تنش آبی ۲ شهر بزرگ استان سمنان تا ۵۴۰ لیتر بر ثانیه است
تنش آبی ۲ شهر بزرگ استان سمنان تا ۵۴۰ لیتر بر ثانیه است
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان گفت: شهرهای سمنان و شاهرود با کاهش جدی آب مواجه هستند و در زمان اوج مصرف، این ۲ شهر بزرگ در مجموع ۵۴۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب دارند.

به گزارش خبرنگار «نبض انرژی» محمد حمیدی روز یکشنبه در نشست اعضای کمیته‌های تخصصی ستاد مدیریت بحران استان سمنان با موضوع بررسی تنش‌ آبی تابستان ۱۴۰۲ گفت: طبق گزارش‌های شرکت آب و فاضلاب استان، شهر سمنان با ۳۰۰ لیتر بر ثانیه و شهر شاهرود با ۲۴۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب آشامیدنی در ساعات اوج مصرف مواجه هستند.

وی با بیان اینکه هنوز با دوران اوج مصرف آب در فصل گرم سال فاصله داریم و شهروندان باید به صرفه‌جویی توجه کنند، تاکید کرد: طبق برآوردها، میانگین کمبود آب در شهرهای دچار تنش آبی استان سمنان در سمنان ۱۷ درصد و در شاهرود ۲۰ درصد است.

حمیدی با اشاره به ضرورت جدی گرفتن صرفه‌جویی آب در بخش های آشامیدنی، کشاورزی و صنعت در استان سمنان برای ماه‌های آتی، ابراز داشت که استفاده از سامانه های هوشمند در بخش کشاورزی برای بهینه کردن آب مصرفی ضرورت دارد، زیرا بخش عمده آب مصرفی در بخش کشاورزی است.

وی هدررفت آب در بخش صنعت را بسیار کمتر از کشاورزی دانست و افزود: بهره‌وری آب در این بخش در کنار ایجاد اشتغال و تولید، درآمد ایجاد می کند و برای استان ناگزیر به تامین آب برای این بخش هستیم.

تنش آبی ۲ شهر بزرگ استان سمنان تا ۵۴۰ لیتر بر ثانیه است

وی استفاده اضطراری از چاه‌های آبِ در اختیار دستگاه‌های اجرایی و بخش کشاورزی را که دارای قابلیت شرب هستند برای مدیریت مصرف فصل تابستان ضروری دانست و اضافه کرد: طبق مصوبه این نشست، شرکت آب و فاضلاب باید با همکاری فرمانداران برای اتصال اضطراری و مقطعی این چاه‌های آب به شبکه آبرسانی اصلی شهرها اقدام کند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان گفت: مجوز حفر ۲ حلقه چاه در شاهرود و یک حلقه چاه در سمنان برای گذر از تنش‌ آبی فصل تابستان صادر شد.

بنا به اعلام شرکت آب و فاضلاب استان سمنان در سال ۱۴۰۱، خروجی آب چشمه روزیه سمنان به عنوان منبع تامین آب این شهر از ۵۴۰ لیتر بر ثانیه در سال ١۴٠٠ به ۳۴۵ لیتر در ثانیه در ١۴٠١ کاهش یافت و اکنون استاندار سمنان در اردیبهشت ۱۴۰۲ اعلام کرد که خروجی آب به ۲۶۰ لیتر بر ثانیه کاهش یافته است.

طبق گزارش‌های سال ۱۴۰۱، ورودی آب چشمه گل‌رودبار از دیگر منابع تامین آب شهر سمنان نیز از ۱۶۰ به ۱۱۰ لیتر بر ثانیه کاهش یافت و در مجموع نیاز آب آشامیدنی استان سمنان ۹۸۵ لیتر بر ثانیه، اما ظرفیت تامین آب استان ۸۳۰ لیتر بر ثانیه است.

استان سمنان با میزان بارش کمتر از میانگین و تبخیر بالاتر از متوسط کشور، ظرفیت محدود آبهای زیرزمینی، همچنان با مساله کمبود آب مواجه است و مردم چشم‌انتظار اقدام جدی برای این مساله هستند.