پ
  • شناسه : 16871
  • ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۸
گزارش هفتگی نبض انرژی؛

انرژی و بورس محور اصلی اخبار کشور

انرژی و بورس محور اصلی اخبار کشور
انرژی و بورس محور اصلی اخبار کشور
دعوای سیاسی دو طیف اصلی کشور و به عبارتی دولتی ها و مجلسی ها همچنان حول محور انرژی بود. ریزش بورس و اخبار مربوط به آن هم در دایره ” نبض انرژی ” بود. عده ای به دنبال دلایل ریزش بورس و عداه ای هم سررگدان که چه بخرند و چه بفروشند و البته عموم بورسی ها منفعل بودند تا ببیند چه خواهد شد.

به گزارش “نبض انرژی” ، طی هفته گذشته باز هم به مانند هفته قبل شاهد مسایل مناظرات داغی بودیم. دعوای سیاسی دو طیف اصلی کشور و به عبارتی دولتی ها و مجلسی ها همچنان حول محور انرژی بود. ریزش بورس و اخبار مربوط به آن هم در دایره ” نبض انرژی ” بود. عده ای به دنبال دلایل ریزش بورس و عداه ای هم سررگدان که چه بخرند و چه بفروشند و البته عموم بورسی ها منفعل بودند تا ببیند چه خواهد شد.

در حوزه انرژی بحث “سهمیه بندی بنزین” یا همان ” یارانه بنزین” و ” طرح گشایش اقتصادی ” یا همان ” پیش فروش اوراق سلف نفتی” از جمله مهمترین بحث ها بودند. البته در حوزه انرژی مباحث دیگری نیز محور اخبار سیاسی کشور بود. ” نبض انرژی” به پوشش اخبار این حوزه پرداخت. در نهایت این اخبار به ایرادات مجلس به طرح دولت منتهی شد تا در هفته بعد این ایرادان بررسی شوند. به گزارش “نبض انرژی” ، شاید زمانی که رئیس جمهور در ۱۵ مردادماه خبر از ارائه طرح گشایش اقتصادی در شورای عالی هماهنگی سران قوا داد، هیچ وقت فکر نمی‌کرد کارشناسان به حدی جلوی این تصمیم دولت بایستند که نه تنها جلوی طرح را بگیرند بلکه به سو استفاده دولت از این جلسات نیز اعتراض کنند و آن‌را شیوه‌ای خارج از عرف قانون‌گذاری بدانند.

بعد از خبر گشایش اقتصادی، موجی از اعتراضات از سوی کارشناسان اقتصادی، اساتید دانشگاه و نمایندگان مجلس بلند شد که هدف همه آنها دو چیز بود، اولاً ورود این طرح به مجلس برای بررسی کارشناسی آن دوماً خطر بزرگ بدهکار کردن دولت بعد و وابسته کردن بودجه به نفت. مجموع این اعتراضات سبب شد تا در جلسه بعدی شورای هماهنگی سران قوا، رؤسای دو قوه مقننه و قضائیه با شروطی این طرح را بپذیرند؛ شروطی که در صورت رعایت از سوی دولت منجر به تغییر و دگرگونی طرح گشایش اقتصادی خواهد شد.

دستاورد دیگر اعتراضات چند روزه اخیر این بود که رئیس مجلس در اقدامی کم سابقه، نظر خود را منوط به بررسی سه کمیسیون تخصصی مرتبط دانست و به آنها اجازه بررسی طرح را داد. قالیباف در صحن مجلس گفت: قرار بر این شد که کمیسیون‌های انرژی، برنامه و بودجه و اقتصادی به صورت جداگانه و یا مشترک این مسئله را مورد رسیدگی قرار دهند و نهایی کنند.

وی همچنین اضافه کرد: رؤسای کمیسیون‌های اقتصادی و برنامه و بودجه مجلس گزارشی درباره این موضوع ارائه کردند و قطعاً جمع بندی‌های این جلسه می‌تواند در تصمیم‌گیری شورای عالی هماهنگی اقتصادی تأثیرگذار باشد.

سه نکته کمیسیون اقتصادی بر پیش فروش ارزی نفت

در این زمینه سخنگو کمیسیون اقتصادی مجلس، در گفتگو با خبرنگار مهر، از برخی ایرادات کمیسیون اقتصادی بر این طرح سخن گفت. وی بیان داشت: این طرح جزئیاتی دارد که باید بررسی شود. ما در کمیسیون اقتصادی اعتقاد داریم که اولاً اگر می‌خواهد فروش آتی اتفاق بیفتد در ابتدا باید فروش نقد آن در بورس انرژی اتفاق بیفتد دوماً باید در مقاطع زمانی متفاوت مانند ۶ ماهه، یک ساله و … اتفاق بیفتد، چه دلیلی که حتماً سررسید را دوساله قرار دهیم؟

پیش فروش نفت نباید بازخرید شود

وی افزود: نکته سوم این است که باید این پیش فروش به تحویل قطعی منجر شود و دولت نباید با یک عملیات مالی، نفت فروخته شده را بازخرید کند.

طغیانی با بیان اینکه خواسته ما این است که این طرح از شورای سران به مجلس بیاید که در این صورت ما نیز با قید فوریت آن‌را بررسی می‌کنیم و نتیجه را اعلام می‌کنیم، خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه طرح افزایش سرمایه شرکت‌های بورس و فرابورس را به قید فوریت بررسی کردیم و زمان آن به دوهفته نیز نرسید. این طرح روز چهارشنبه تصویب شد و برای تأیید شورای نگهبان ارسال شد. وقتی به این سرعت بررسی می‌شود و واقعاً نیز به صورت خوبی بررسی می‌شود و دولت نیز همراه ما است، لزومی ندارد که به شورای سران ارجاع داده شود.

 

تعدادی از مهترین اخبار این حوزه به قرار زیر است:

 

سوت زنگنه درمورد طرح خودش!

زنگنه استیضاح میشود + جزییات/کامل

نفت بهتر از دلار و مسکن برای مردم

جزییات طرح نهایی مجلس برای فروش نفت

دلایل منطقی مجلس در رد طرح دولت

تعیین تکلیف نهایی طرح دولت با رهبری

 

بقیه اخبار این هفته حول محور انرژی را می توانید در سایت نبض انرژی مشاهده کنید

 

نبض انرژی

“اخبار حوزه انرژی”

“سوت زدن انرژی”

برچسب ها

۱۳ همت مبلغ یک ماه میزان مصرف صنایع بزرگ از گاز کشور/ پتروشیمی‌ها بزرگترین بدهکار گازی ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

۱۳ همت مبلغ یک ماه میزان مصرف صنایع بزرگ از گاز کشور/ پتروشیمی‌ها بزرگترین بدهکار گازی

مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران گفت: اگر مشترکین صنعتی بزرگ یک دوره قرائت خود را پرداخت نکنند با توجه به مصرف گازبهای بالا عملاً ۱۳ همت عقب افتاده اند.

مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

مبارزه با فرار مالیاتی به دلالان پتروشیمی رسید

سرپرست مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور از شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در استان فارس خبر داد.

کشورهای خارجی خواهان با کیفیت‌ترین محصولات PVC خاورمیانه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
حضور موفق «پتروشیمی اروند» خلیج فارس در ایران اکسپو ۲۰۲۴

کشورهای خارجی خواهان با کیفیت‌ترین محصولات PVC خاورمیانه

همزمان با حضور مدیران و کارشناسان شرکت پتروشیمی اروند در ایران اکسپو ۲۰۲۴، بازرگانان کشورها آلمان، چین، پاکستان، عمان، ترکیه، تونس، الجزایر، هند و... برای خرید محصولات این شرکت وارد مذاکره شدند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.