معاون وزیر نیرو:کشور با ناترازی انرژی مواجه است
معاون وزیر نیرو:کشور با ناترازی انرژی مواجه است
معاون وزیر نیرو و رییس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) گفت: کشور در ۲ سال گذشته به‌دلیل مصرف فزاینده گاز و برق در زمستان و تابستان با ناترازی انرژی مواجه شده است.

به گزارش«نبض انرژی»محمود کمانی روز پنجشنبه در آیین آغاز عملیات احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور در کوهپایه استان اصفهان، افزود: به دلیل ناترازی انرژی در زمستان مجبور به استفاده از سوخت مایع در نیروگاه‌ها هستیم؛ در حالی که توسعه انرژی‌های تجدید پذیر و بهره وری انرژی از جمله راهکارهای جبران کمبود انرژی در کشور است.

رییس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق اظهار داشت: ۲ برنامه تولید ۱۰ هزار مگاوات برای توسعه انرژی‌های تجدید پذیر و کاهش مصرف در نظر گرفته شده که امیدواریم در دولت سیزدهم به نتیجه برسد.
کمانی اضافه کرد: تولید ۲ هزار مگاوات از طریق نیروگاه بادی هم برای کشور در نظر گرفته شده است که از طریق صرفه جویی در مصرف انرژی و توسعه انرژی های تجدید پذیر محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه آغاز احداث نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی افتخاری برای کشور است،خاطرنشان کرد: احداث این نیروگاه از نظر ابعاد و خط شکنی فولاد مبارکه در این حوزه، ظرفیت بالایی محسوب می شود؛ این ظرفیت در سطح دنیا جزو نیروگاه های بسیار بزرگ است و تکمیل به موقع این نیروگاه تا سه سال آینده از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
وی افزود: کلیه لامپ های روشنایی معابر کشور بر اساس برنامه زمانبندی تعویض خواهد شد که این اقدام تاثیر بسیاری در صرفه جویی انرژی به‌همراه دارد ، همچنین ۲۰ میلیون کولر آبی در کشور وجود دارد که با تعویض موتور این کولرها با موتورهای با بازده بالا، پنج هزار مگاوات در کشور صرفه جویی خواهد شد.
وی ادامه داد: این طرح با تعویض موتور هزار دستگاه کولر آبی از استان اصفهان آغاز خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد که نیروگاه خورشیدی کوهپایه تا ۲ سال آینده به بهره برداری کامل برسد .

آیین آغاز ساخت نیروگاه متمرکز خورشیدی در شهرستان کوهپایه در شرق اصفهان و با سرمایه‌گذاری اولیه ۱۶هزار و ۴۵۰میلیارد تومان و با حضور معاون رییس جمهور و رئیس سازمان استخدامی کشور و معاون وزیر نیرو آغاز شد.

این نیروگاه در زیربنایی به وسعت هزار و ۲۰۰ هکتار و در طول سه سال با استفاده از پیمانکاران داخلی ساخته می‌شود و تا پایان سال آینده حدود ۱۰۰ مگاوات از آن به بهره‌برداری می‌رسد.