جهش دلار مقاوم به سیاست‌های کنترلی عباس علوی‌راد، اقتصاددان در گفتگو با «کسب و کار»: 💰طی دوره بعد از تکانه ارزی سال ۱۳۹۷ بارها اعضای تیم اقتصادی دولت و مقامات پولی کشور بر غیرواقعی بودن قیمت دلار تاکید کرده‌اند، اما افزایش قیمت دلار به‌طور مستمر تاکنون ادامه داشته است. پرسش اصلی این است که اساساً […]

جهش دلار مقاوم به سیاست‌های کنترلی

عباس علوی‌راد، اقتصاددان در گفتگو با «کسب و کار»:

💰طی دوره بعد از تکانه ارزی سال ۱۳۹۷ بارها اعضای تیم اقتصادی دولت و مقامات پولی کشور بر غیرواقعی بودن قیمت دلار تاکید کرده‌اند، اما افزایش قیمت دلار به‌طور مستمر تاکنون ادامه داشته است. پرسش اصلی این است که اساساً چرا اقدامات بانک مرکزی برای مهار افزایش قیمت دلار به نتیجه نرسیده است؟ به نظر می‌رسد دو دسته عوامل در این زمینه نقش موثری دارند.

💰دسته اول مربوط به کارکردهای متغیرهای کلان اقتصادی مرتبط با نرخ ارز شامل بازرگانی خارجی، رشد اقتصادی، رشد نقدینگی، نرخ تورم و کسری بودجه دولت است که دولت نتوانسته آنها را در راستای ایجاد ثبات نسبی بازار ارز مدیریت کند.
دسته دوم مربوط به عملگرهای انتظاری پس از تکانه ارزی سال ۱۳۹۷ است. انتظارات عقلانی نزد کارگزاران اقتصادی از روندهای طی‌شده پس از تکانه ارزی، وضعیت فعلی و روندهای آینده بازار ارز نقش موثری در فشار کنونی بر بازار ارز در سمت تقاضا ایفا می‌کند.

💰 این موضوع دو پیامد مخرب داشته است. بی‌اعتباری و سقوط شهرت سیاست‌گذار پولی و عدم تاثیرگذاری سیاست های پولی و ارزی برای مهار افزایش قیمت دلار این دو پیامد مخرب هستند. به نظر می رسد در شرایط فعلی تیم اقتصادی دولت قادر به سامان دهی عوامل اقتصادی کلان مرتبط با بازار ارز نیست. با این همه بهتر است با موضع گیری های سنجیده تر باعث شدت گیری عملگرهای انتظاری نزد کارگزاران اقتصادی کشور نشوند./ روزنامه کسب و کار
ادامه مطلب را در کسب و کار نیوز (https://kasbokarnews.ir/?p=845897) بخوانید.
#ارز