دومین واحد بخار نیروگاه عسلویه افتتاح شد/ پیش‌بینی رشد تولید 15 هزار مگاواتی نیروگاه‌های حرارتی در دولت سیزدهم
دومین واحد بخار نیروگاه عسلویه افتتاح شد/ پیش‌بینی رشد تولید 15 هزار مگاواتی نیروگاه‌های حرارتی در دولت سیزدهم
وزیر نیرو گفت: با همراهی مردم در صرفه‌جویی، مصرف بهینه و تلاش‌های کارکنان صنعت برق کشور، در حالی شاهد کاهش مصرف 4.5 درصدی مصرف برق در تابستان امسال نسبت به سال گذشته بودیم که این میزان صرفه‌جویی بدون احتساب رشد تقاضای سالانه نیاز به انرژی برق بوده است.

به گزارش خبرنگار «نبض انرژی» علی‌اکبر محرابیان صبح امروز شنبه در آئین بهره‌برداری از نیروگاه سیکل ترکیبی عسلویه که با حضور جمعی از مدیران صنعت برق برگزار شد، با اشاره به آغاز دولت سیزدهم و شرایط ناترازی در سال گذشته اظهار کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده در آغاز دولت سیزدهم، سالانه حدود 19 تا 20 هزار مگاوات کسری تراز صنعت برق در کشور وجود داشت که حدود یک چهارم تقاضای مصرف برق کشور بوده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم، خاطرنشان کرد: در یک برنامه 100 اقدامی، کارهای بسیار عظیم و بی‌نظیری در حوزه برق صورت گرفته که امیدواریم این اقدامات تدوام لازم را داشته باشد.
وزیر نیرو در ادامه با اشاره به عبور موفق از تابستان امسال، گفت: همراهی مردم ایران با صنعت برق مثال‌زدنی بود بطوری‌که موجب مدیریت و کاهش مصرف برق در کشور شد.
به گفته محرابیان، بدون احتساب افزایش سالانه مصرف برق و خاموشی‌های سال گذشته، مردم توانستند 4.5 درصد صرفه‌جویی  کنند و امیدواریم با افزایش همکاری و صرفه‌جویی مردم، شاهد توسعه صنعت و اقتصاد باشیم همانطور که با این مقدار صرفه‌جویی، صنایع نیز به فعالیت خود ادامه دادند و مانند سال‌های قبل دچار مشکل نبودند.
وی با اشاره به وجود 630 هزار واحد تولیدی صنعتی و صنفی در کشور که سال گذشته متاسفانه همواره با قطعی برق دست و پنجه نرم می‌کردند، گفت: از این تعداد، 580 هزار واحد تولیدی کوچک که اشتغال بسیار زیادی دارد، شاهد حتی یک ساعت قطعی برق نیز نبودند.
محرابیان با اشاره به داده‌های انجمن بین المللی فولاد به عنوان یک مرجع قابل استناد عنوان کرد: بر اساس گزارش این مرجع بین‌المللی، فولاد ایران در تیر و مرداد امسال، شاهد رشد 35 و 65 درصدی تولید نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بوده که با توجه به وابستگی شدید صنعت فولاد به انرژی برق، این موضوع حائز اهمیت است.
وزیر نیرو اضافه کرد: در طول چهار سال دولت سیزدهم، 15 هزارمگاوات رشد تولید از طریق نیروگاه‌های حرارتی در اختیار این وزارتخانه پیش‌بینی شده است.
محرابیان یادآور شد: بررسی‌های آماری نشان می‌دهد که متوسط افزایش ظرفیت تولید برق نیروگاهی در طی سال‌های گذشته، دو هزار مگاوات بوده، در حالی که در سال اول دولت سیزدهم، این میزان به 6 هزار مگاوات رسیده که یک رکورد محسوب می‌شود.

در ادامه «رو‌ح‌اله اسپنانی» مجری طرح نیروگاه‌های خصوصی شرکت برق حرارتی گفت: نیروگاه عسلویه در حال حاضر با برخورداری از ۶ واحد گازی و دو واحد بخار به ظرفیت یک‌هزار و 333 مگاوات در حال فعالیت است که با تکمیل واحدهای بخار این مجموعه، مجموع ظرفیت نیروگاه به 1493 مگاوات افزایش خواهد یافت.
اسپنانی با تاکید بر اینکه افتتاح این پروژه باعث افزایش ظرفیت شبکه تولید نیروی برق کشور می‌شود، اظهار کرد: سوخت اصلی این نیروگاه گاز، سوخت پشتیبان آن نفت گاز و سطح ولتاژ پست بلافصل نیروگاه مذکور 400 کیلوولت از نوعAIS  بوده و سیستم خنک‌کن آن خشک و از نوع ACC با کمترین میزان آب مورد نیاز است.
وی ادامه داد: افزایش تولید برق، پاسخگویی به رشد مصرف در منطقه، کاهش آلایندگی زیست‌محیطی و همچنین رشد راندمان نیروگاه‌های گازی با تبدیل آن به سیکل‌ترکیبی از جمله اهداف احداث بخش بخار این نیروگاه است.
بر این اساس، احداث واحدهای بخار این مجموعه نیروگاهی ضمن صرفه‌جویی 282 میلیون متر مکعب در سال برای هر واحد بخار نیروگاه و صرفه‌جویی مجموعا 846 میلیون مترمکعبی مصرف سوخت در سال برای کل نیروگاه، منجر به افزایش راندمان نیروگاه به حدود 50 درصد می‌شود.
وی با اشاره به اینکه تبدیل واحد گازی به سیکل‌ترکیبی موجب افزایش ظرفیت تولید برق بدون نیاز به مصرف سوخت اضافی می‌شود، افزود: این امر علاوه بر مزایای اقتصادی صرفه‌جویی در مصرف سوخت به ازای برق تولیدی، مزایای زیست‌محیطی ناشی از کاهش تولید آلاینده‌های زیست محیطی و گازهای گلخانه‌ای، افزایش NOX و COX را در پی دارد و باعث صیانت از منابع انرژی و سوخت و نهایتا هدر رفت ثروت ملی خواهد شد.
مجری طرح نیروگاه‌های خصوصی شرکت برق حرارتی حجم سرمایه‌گذاری انجام شده در فرایند ساخت دومین واحد بخار این نیروگاه را حدود 130 میلیون یورو برشمرد و گفت: این پروژه در قالب قرارداد بیع‌متقابل میان شرکت برق حرارتی به نمایندگی از دولت و گروه مپنا به نمایندگی بخش خصوصی منعقد شده است. براساس این نوع قرارداد سرمایه مورد نیاز توسط گروه مپنا تامین شده و نحوه بازگشت سرمایه پس از تبدیل واحدهای گازی موجود به سیکل‌ترکیبی و اندازه‌گیری میزان سوخت صرفه‌جویی شده ناشی از ترکیبی شدن بلوک نیروگاهی به سرمایه‌گذار بازگشت داده می‌شود.
این گزارش می‌افزاید، نیروگاه سیکل‌ترکیبی عسلویه در کیلومتر ۲۵ جاده عسلویه به پارسیان استان بوشهر واقع شده است که در دوران ساخت این پروژه ۸۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۵۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به فعالیت هستند.