آغاز پروژه سرمایه‌گذاری در طرح فاضلاب شهر مرزی تایباد
آغاز پروژه سرمایه‌گذاری در طرح فاضلاب شهر مرزی تایباد
پروژه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در اجرای طرح فاضلاب شهر تایباد در خراسان رضوی با اعتبار 12 هزار میلیارد ریال طی مراسمی رسما آغاز شد.

به گزارش خبرنگار «نبض انرژی» طرح جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب شهر تایباد که 22 کیلومتر شبکه آن پیش از این از محل منابع مالی دولتی اجرا شده است با سرمایه‌گذاری شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان ظرف مدت سه سال تکمیل و پساب حاصل نیز به مدت 20 سال در اختیار سرمایه‌گذار قرار می‌گیرد و پس از آن به شرکت آب و فاضلاب تحویل خواهد شد.
معاون بهره‌برداری و توسعه فاضلاب شرکت آبفای خراسان رضوی  در این مراسم که در سالن اجتماعات فاخر تایباد برگزار شد، ارتقای بهداشت عمومی را ضرورت اجرای طرح فاضلاب تایباد دانست که با تلاش و پیگیری مسئولان آبفای استان، فرماندار شهرستان و نماینده مردم تایباد به نتیجه رسید و امید است با مدیریت منسجم حاکم بر منطقه در موعد مقرر به بهره‌برداری برسد.
“محمد سهرابی” سیاست دولت و وزارت نیرو را واگذاری پساب فاضلاب به جای آب به صنایع اعلام کرد و از فعال بودن پروژه‌های فاضلاب در شش شهر استان با 25 درصد پیشرفت فیزیکی خبر داد و افزود: اقدامات لازم برای شروع عملیات در شش شهر دیگر استان انجام شده است.
وی با بیان اینکه یکی از چالش‌های بخش فاضلاب، تامین تجهیزات وارداتی است، از صنعت‌گران داخلی خواست وارد عرصه تولید این لوازم شوند.
فرماندار تایباد هم بر ضرورت جمع‌آوری آب‌های سطحی و حفاظت از محیط زیست در این شهر تاکید کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه 60 درصد آب شرب مصرفی به فاضلاب تبدیل می‌شود، هدایت پساب حاصل از تصفیه فاضلاب به صنعت و معدن می‌تواند به حفظ بیشتر  منابع آب زیرزمینی کمک کند.
“مهدی دونده” افزود: همانگونه که مردم حق استفاده از امکانات مختلف را دارند نیازمند محیط زیست سالم هستند، اجرای طرح فاضلاب تایباد توان تامین این مهم را دارد.
وی با بیان اینکه محیط زیست سالم لازمه داشتن جامعه سالم است خاطرنشان کرد: اعتبارات دولتی پاسخگوی اجرای طرح فاضلاب تایباد نبود و به همین دلیل استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفت .
به گفته وی، بخش خصوصی بایستی با رعایت مصالح عمومی در راستای ارتقای سطح سلامت و بهداشت جامعه گام بردارد.
وی از قرارداد طرح فاضلاب تایباد به عنوان یک توافق مهم و منحصر بفرد در مقایسه با قراردادهای مشابه در صنعت فاضلاب کشور نام برد که می‌تواند الگوی استان‌ها قرار بگیرد.
در ادامه، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان با ارائه بخشی ازفعالیت‌های این شرکت در زمینه‌های مختلف، مهمترین هدف این واحد تولیدی را کمک به حفظ محیط زیست و سلامت جامعه اعلام کرد و گفت: در نتیجه فعالیت این شرکت در منطقه دو هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.
“علی امرایی” افزود: با اجرای طرح‌های در دست اقدام زمینه ایجاد دو هزار فرصت شغلی دیگر فراهم خواهد شد.
سپس نماینده مردم تایباد، تربت‌جام، صالح‌آباد و باخرز در مجلس شورای اسلامی یکی از دغدغه‌های نمایندگان را بحث توسعه پایدار عنوان و بر برخورداری عادلانه شهروندان از امکانات تاکید کرد.
“جلیل رحیمی” با مهم دانستن برخورداری طرح‌ها از پیوست اجتماعی اظهار داشت: این پیوست، همراهی مردم با مسئولان در اجرای طرح ‌ا و پروژه‌ها را در پی خواهد داشت.
همچنین معاون استاندار خراسان رضوی به برنامه‌های دولت برای تقویت زیرساخت‌ها و پیشرفت شرق کشور از جمله شهرستان مرزی تایباد اشاره کرد وگفت: این منطقه و شهرهای شرق کشور در آستانه تحول قرار دارد.
“جواد خدایی” یکی از معضلات دولت سیزدهم در شروع فعالیت را وجود طرح‌ها و پروژه‌های ناتمام ازجمله فاضلاب شهرستان تایباد اعلام کرد و متذکر شد: این طرح در راستای سیاست‌های تکمیل طرح‌های بلاتکلیف به بخش خصوصی واگذار شد.
لازم به ذکر است سرمایه‌گذار طرح فاضلاب تایباد علاوه بر ساخت تصفیه‌خانه به ظرفیت 14هزار متر مکعب در شبانه روز و اجرای 98 کیلومتر شبکه و خط انتقال، نسبت به نصب 15هزار فقره انشعاب فاضلاب هم اقدام خواهد کرد.