به گزارش خبرنگار «نبض انرژی» حفظ منابع طبیعی و تامین انرژی از ارکان اصلی و پیشنیاز توسعه اقتصادی یک کشور است. دستیابی به توسعه پایدار محقق نمیشود مگر اینکه سیاستگذاران حوزههای مختلف با نگرش افزایش بهرهوری منابع نسبت به برنامهریزیهای کلان اقدام نمایند.
در اکثر قریب به اتفاق کشورهای دنیا سازمانهایی با ماهیت دولتی و حاکمیتی وظیفه اصلی ریلگذاری و تدوین مقررات و سیاستهای حوزه انرژی و بهرهوری انرژی را بر عهده دارند. رسیدن به سطح مطلوب حفاظت از محیطزیست، تعهد کشورها به کنوانسیونهای بینالمللی و همچنین بهبود شاخص شدت انرژی بهعنوان استراتژیهای کلان و اصلی تشکیل این سازمانها همگی یک هدف را دنبال میکنند و آن افزایش بهرهوری انرژی بهعنوان یکی از شاخصهای توسعه پایدار انرژی است.
از اینرو، ابزارهای تحقق این هدف در کشورهای مختلف ساختاری یکسان دارند که از آن جمله میتوان به آموزش و فرهنگسازی در حوزه بهرهوری انرژی، تدوین قوانین و مقررات مرتبط، بازنگری و تدوین معیارها و استانداردهای مصرف انرژی، تشکیل صندوقهای پوششی و حمایتی از طرحهای افزایش بهرهوری، سیاستهای تشویقی و معافیتهای مالیاتی و عوارضی اشاره کرد.
در این میان، استانداردهای برچسب انرژی تجهیزات و لوازم برقی و همچنین معیار استاندارد مصرف انرژی در فرآیندهای صنعتی بهعنوان مهمترین و تاثیرگذارترین ابزار در بهبود بهرهوری انرژی همواره از اولویتهای وزارت نیرو و سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق بوده است که میتواند علاوه بر کاهش نیاز به تولید انرژی در کشور منجر به حفظ و صیانت از منابع انرژی و همچنین محیطزیست گردد.
از سویی دیگر، ارتقای رتبه انرژی تجهیزات انرژیبر علاوه بر ارائه محصولات با کیفیت به مصرفکنندگان میتواند باعث افزایش قابلیت رقابت این تجهیزات در بازارهای ملی و بینالمللی گردد.
لذا بر اساس مواد مرتبط قانون اصلاح الگوی مصرف، ارتقای استانداردها و معیارهای مصرف انرژی در تجهیزات برقی و فرآیندهای انرژیبر صنعتی یکی از برنامههای دولت سیزدهم است که با قابلیت کاهش تقاضای مصرف برق بهمیزان 3000 مگاوات طی 4 سال در ساتبا بهصورت جدی دنبال خواهد شد.
از جمله فعالیتهای پیشرو برای تحقق این امر میتوان به تدوین، بازنگری و ارتقای استانداردهای برچسب انرژی، حمایت از تولیدکنندگان در راستای تولید محصولات با رتبه انرژی بالا، توسعه آزمایشگاههای تعیین برچسب انرژی و ایجاد سامانه برخط بازرسی انرژی تجهیزات و فرآیندهای انرژیبر نام برد.
در این راستا تفاهم، همافزایی و هماهنگی ذینفعان از جمله وزارت نیرو، وزارت صمت و سازمان ملی استاندارد میتواند بسیار راهگشا باشد. خوشبختانه این تفاهم در اولین گام برای بازنگری استاندارد برچسب انرژی در کولرهای آبی جهت نیل به 1200 مگاوات صرفهجویی محقق و مراسم رونمایی از برچسب جدید انرژی کولرهای آبی در روز شنبه 13 اسفند 1401 با حضور وزیران محترم نیرو و صمت و رئیس محترم سازمان ملی استاندارد برگزار میگردد.
توسعه پایدار و بهرهوری انرژی
برچسب ها
حفارمردان شرکت ملی حفاری ایران موفق شدند؛ تکمیل ۹۹ حلقه چاه نفت در آخرین ساعات پایان سال ۱۴۰۱
تکمیل ۹۹ حلقه چاه نفت در آخرین ساعات پایان سال ۱۴۰۱
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری گفت: حفار مردان این شرکت در ساعات پایانی سال ۱۴۰۱ موفق به تکمیل نود و نهمین حلقه چاه نفت و گاز شدند و این در حالی است که حفر و تکمیل تعداد قابل توجهی چاه در مراحل اجرا قرار دارد.
متوسط ۱۲۲ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین در ۱۰ روز پایانی سال
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: در ده روزه پایانی سال ۱۴۰۱، به طور میانگین ۱۲۱.۸ میلیون لیتر بنزین در کشور به مصرف رسیده است که این عدد نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۱۰۶.۹ میلیون لیتر، ۱۳.۹ درصد رشد یافته است.
روز جهانی آب؛ فرصتی برای آگاهی و مثبت اندیشی
آمارهای سازمانها و وزارتخانههای متولی و یا متاثر از منابع آبی کشور بیان کننده شرایط نامساعد و گاه خطرناک کشور در خصوص عدم توجه به آب و استفاده از آن است. این آمار به ویژه در آبخوانها، سفرههای آب زیرزمینی، چاههای مجاز و غیر مجاز و یا فرونشست زمین چنان نگران کننده است که از یک جنگ نظامی ترسناکتر به نظر میرسد.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.