به گزارش خبرنگار «نبض انرژی» “جعفر راستی”، خشکسالی منطقهای را یکی از علل کمبود آب در کشور عنوان کرد و گفت: در چنین شرایطی مصرف آب در بخش شرب و کشاورزی مستلزم مدیریت صحیح و بهینه است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 90 درصد منابع آبی موجود در کشور در بخش کشاورزی مصرف میشود، به ابلاغ الگوی کشت پس از گذشت 40 سال اشاره کرد و گفت: در حالی که وزارت جهاد کشاورزی این قانون را پس از سالها ابلاغ کرد، اما در اصل بستر اجرای آن فراهم نیست.
وی اجرایی شدن قانون الگوی کشت را زمانبر توصیف کرد و افزود: لازم است در مرحله نخست شرایط مطلوب و مورد نیاز به منظور اجرایی شدن این مهم برای کشاورزان فراهم شود، این بستر باید توسط وزارت جهاد کشاورزی ایجاد شود.
نماینده مردم شبستر در مجلس، کنترل مصرف آب در بخش کشاورزی را منوط به اجرای صحیح الگوی کشت دانست و گفت: با توجه به اینکه زیرساختهای لازم برای پیشبرد این مهم فراهم نشده است، انتظار میرود کشاورزان در چنین شرایطی متضرر شوند.
راستی، با انتقاد از حرکت کند ورود تکنولوژی به بخش کشاورزی کشور اضافه کرد: چنانچه سیستم آبیاری در بخشهای زراعت و باغی، مکانیزه و زیرسطحی شود، بیتردید مصرف آب در این بخش به میزان 20 برابر کاهش مییابد.
وی در واکنش به فعالیت و برداشت از 356 هزار حلقه چاه آب غیرمجاز در بخش کشاورزی، خاطرنشان کرد: از آنجایی که معیشت کشاورزان وابسته به فعالیتی است که انجام میدهند، پلمب این چاههای آب بیتردید چالشهایی را پیش روی این قشر قرار خواهد داد.
بستر اجرای قانون الگوی کشت فراهم نشده است
برچسب ها
مدیریت بحران انرژی در کشورهای جهان؛ پسلرزههای بحران انرژی اروپا در کشورهای در حال توسعه/ خاموشی سراسری چگونه پاکستان را فرا گرفت؟
مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آبفا اهواز بیان کرد؛ پایش مستمر آب رودخانه دز خوزستان الزامی است
پسلرزههای بحران انرژی اروپا در کشورهای در حال توسعه/ خاموشی سراسری چگونه پاکستان را فرا گرفت؟
آژانس بینالمللی انرژی در گزارشی با تأکید بر اینکه اروپاییها تا حدودی توانستند بحران انرژی زمستان امسال را مدیریت کنند، افزوده است: بحران انرژی واقعی برای کشورهای در حال توسعه و وارد کننده انرژی تازه شروع شده است. مانند کشور پاکستان که متأثر از همین بحران، هفته پیش در خاموشی سراسری فرو رفت.
بحران کم آبی/ ۷۰۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت پساب شهری صنایع اضافه شد
بحران کم آبی بحرانی است که زمینه بروز آن را باید در بیتوجهی به موضوعات تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای مداوم، سو مدیریت در بهرهگیری از منابع آبی کشور جست وجو کرد.
پایش مستمر آب رودخانه دز خوزستان الزامی است
مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب اهواز با بیان لزوم پایش مستمر آب رودخانه دز گفت: پیشنهاد تدوین برنامه پایش مستمر کیفیت آب دز در سه سطح پرتابل یا آزمایشگاه صحرایی، سنجش لحظهای در محلهای تامین آب، و سنجش نهایی تضمین کیفیت در آزمایشگاههای مرکزی ارایه شده است.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.