به گزارش خبرنگار «نبض انرژی» “محمدرضا کاویانپور” درباره فعالیتهای دانشبنیانی این موسسه با توجه به نامگذاری امسال بهعنوان “سال توليد، دانشبنيان، اشتغال آفرین” گفت: با توجه به ماموریتی که وزارت نیرو تحت عنوان طرحهای پیشران برای حمایت و هدایت شرکتهای دانشبنیان در راستاي رفع و حل مسائل فناورانه صنعت آب بر عهده موسسه تحقیقات آب نهاده است، فعالیتهای خود را به دو بخش تقسیم و بخشی از فعالیتها را در قالب استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان واگذار میکنیم.
رئیس موسسه تحقیقات آب با اشاره به این که مطابق “آییننامه ارزیابی شرکتها و موسسات دانشبنیان” معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنيان ریاست جمهوری، دانشبنیان بودن صرفاً تولید محصول نیست و طراحی و تولید نرمافزارها نیز رفتار دانشبنیانی محسوب ميشود، گفت: زمانی برای نقشهبرداری از اندازهگیری و سنجش زمینی استفاده میشد، اما امروزه ماهوارهها به عنوان ابزاری دقیق جهت این بررسی مورد استفاده قرار میگیرند.
کاویان پور ادامه داد: موسسه تحقیقات آب نیز با راهاندازی سامانه ماهوارهای دریافت اطلاعات و دادهها توانسته است نرمافزارهایی را ایجاد کند که به صورت ملی در سطح کشور توسط بیش از 1000 کاربر در بخش آب منطقهای، برق منطقهای و مدیریت آب و سایر دستگاههای مرتبط مورد استفاده قرار میگیرند.
رئیس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو با بیان اینکه تجاریسازی و تامین مالی شرکتهای دانشبنیان توسط شرکت ساتکاب و شرکتهای حاضر در ستاد دانشبنیان وزارت نیرو دنبال میشود، افزود: توسعه سامانه سیلاب پشتیبانی سدها از دیگر طرحهای دانش بنیانی است که با همکاری جمعی از شرکتهای دانشبنیان فعال در دست انجام است. یکی از طرحهای پیشران دیگر مربوط به نصب کنتورهای هوشمند حجمی آب است که در موسسه تحقیقات آب در دست پیگیری قرار دارد.
کاویانپور با اشاره به راهاندازی کارخانه نوآوری در محل موسسه تحقیقات آب گفت: فرم و مدل ساخت این کارخانه با هماهنگی شرکتهای ساتکاب، معاونت تحقيقات و منابع انساني وزارت نیرو و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنيان ریاست جمهوری تهیه شده و قرار است شرکتهای دانشبنیان در این موسسه مستقر شوند، بر اساس نیازهای کشور موضوعات به آنها ارائه شده و خدمات، محصول یا محصولات طراحی، تولید و عرضه میشود و با حمایت شرکت ساتکاب، تجاریسازی آن در دستور کار قرار میگیرد.
به گفته رئیس موسسه تحقیقات آب در این خصوص دستورالعملهای مرتبط جهت حمایت لازم نیز تدوین شده است.
کاویانپور در پایان درباره رویکرد وزارت نیرو برای حمایت و رشد شرکتهای دانشبنيان تاکید کرد: وزیر نیرو و معاونتها برای تحقق این مهم بسیار جدی و پیگیر هستند و هماکنون در جلسات منظم ستاد دانشبنیان وزارت نیرو، گزارش پیشرفتها و چالشهای پیشرو و راهکارهای شتابدهي به این موضوع به صورت مستمر مورد بررسی قرار میگیرد.
رویکردهای جدید دانشبنیانی در صنعت آب/ از کنترل سیلاب تا نصب 200 هزار کنتور هوشمند بر چاههای کشاورزی
برچسب ها
مدیریت بحران انرژی در کشورهای جهان؛ پسلرزههای بحران انرژی اروپا در کشورهای در حال توسعه/ خاموشی سراسری چگونه پاکستان را فرا گرفت؟
مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آبفا اهواز بیان کرد؛ پایش مستمر آب رودخانه دز خوزستان الزامی است
پسلرزههای بحران انرژی اروپا در کشورهای در حال توسعه/ خاموشی سراسری چگونه پاکستان را فرا گرفت؟
آژانس بینالمللی انرژی در گزارشی با تأکید بر اینکه اروپاییها تا حدودی توانستند بحران انرژی زمستان امسال را مدیریت کنند، افزوده است: بحران انرژی واقعی برای کشورهای در حال توسعه و وارد کننده انرژی تازه شروع شده است. مانند کشور پاکستان که متأثر از همین بحران، هفته پیش در خاموشی سراسری فرو رفت.
بحران کم آبی/ ۷۰۰ لیتر بر ثانیه به ظرفیت پساب شهری صنایع اضافه شد
بحران کم آبی بحرانی است که زمینه بروز آن را باید در بیتوجهی به موضوعات تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای مداوم، سو مدیریت در بهرهگیری از منابع آبی کشور جست وجو کرد.
پایش مستمر آب رودخانه دز خوزستان الزامی است
مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب اهواز با بیان لزوم پایش مستمر آب رودخانه دز گفت: پیشنهاد تدوین برنامه پایش مستمر کیفیت آب دز در سه سطح پرتابل یا آزمایشگاه صحرایی، سنجش لحظهای در محلهای تامین آب، و سنجش نهایی تضمین کیفیت در آزمایشگاههای مرکزی ارایه شده است.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.