ایجاد بازار آب قزوین می‌تواند موجب بهبود بهره‌وری در حوزه آب و کشاورزی شود
ایجاد بازار آب قزوین می‌تواند موجب بهبود بهره‌وری در حوزه آب و کشاورزی شود
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین گفت: پایین بودن ارزش اقتصادی آب یکی از مهمترین دلایل پایین بودن میزان بهره‌وری در بخش آب و کشاورزی است.

به گزارش«نبض انرژی» یداله ملکی در جلسه بحث و تبادل نظر در خصوص پیاده سازی بازار آب دشت قزوین که با حضور نمایندگان دانشگاه بین‌المللی امام خمینی، دانشگاه آزاد واحد قزوین، جهاد دانشگاهی و پارک علم و فناوری استان در سالن جلسات شرکت آب منطقه‌ای قزوین برگزار شد، با اشاره به وضعیت منابع آبی استان اظهار داشت: متاسفانه علیرغم مواجهه با چالش کمبود آب، همچنان میزان بهره‌وری ما از منابع آبی بسیار پایین است و یکی از مهمترین علل این موضوع پایین بودن ارزش اقتصادی آب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین ادامه داد: ما بر اساس دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های ابلاغی از سوی وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب ایران مجبور هستیم جهت حفظ و حراست از منابع آب زیرزمینی به آب قابل برنامه‌ریزی برسیم و برای رسیدن به این مهم راهی جز کاهش میزان مصارف را نداریم که این موضوع نیز بدون ایجاد اشتغال پایدار در دشت می‌تواند معضلات اجتماعی را به دنبال داشته باشد.
ملکی ادامه داد: در حال حاضر جهت رسیدن به آب قابل برنامه ریزی چند کار مهم را در دست اقدام داریم: یکی به صفر رساندن برداشت‌های غیرمجاز و دومی نیز کنترل برداشت‌های مجاز است که این کار از طریق تجهیز چاه‌های استان به کنتور هوشمند و رصدخانه آب در حال انجام است.
ملکی گفت: یکی دیگر از کارهای در دست اقدام شرکت بحث پیاده سازی بازار آب جهت کنترل منابع آبی در استان است که با توجه به جایگاه مهم ارزش اقتصادی آب بدنبال پیاده سازی آن بصورت پایلوت در یکی از شهرستان‌ها هستیم.
وی افزود: در حال حاضر بررسی و مطالعات اولیه جهت شناسایی مزایا و معایب این طرح و همچنین تاثیراتی که ایجاد بازار می‌تواند بر میزان بهره‌وری آب و کشاورزی و ایجاد اشتغال و توسعه در استان داشته باشد در حال انجام است و در کنار آن نیز ضوابط و مقررات اولیه نیز در حال تدوین بوده و در کل بدنبال آن هستیم تا ارزش آب را به جایگاه اصلی خود برسانیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین در پایان تصریح کرد: هدف از ایجاد بازار آب در دشت قزوین کنترل و مدیریت مصرف آب و انرژی، افزایش مسئولیت پذیری اجتماعی کشاورزان و مشارکت فعال آنها، تامین نیاز متقاضیان جدید، افزایش ارزش آب و جذابیت سرمایه گذاری برای بخش خصوصی، افزایش درآمد و بهبود معیشت بهره برداران به ویژه کشاورزان و حفاظت زیست محیطی و تثبیت سفره‌های آب زیرزمینی است.