جبران کمبود برق کشور از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر| احتمال خاموشی‌ها در سال‌جاری دور از انتظار نیست
جبران کمبود برق کشور از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر| احتمال خاموشی‌ها در سال‌جاری دور از انتظار نیست
کارشناسان معتقدند اگر مسئولان بتوانند در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری کرده و بخش خصوصی را در این حوزه حمایت کنند، حداقل می‌توان بخشی از برق مورد نیاز کشور را از این طریق جبران کرد.

مصطفی گودرزی

به گزارش خبرنگار «نبض انرژی» امروزه به دلیل عدم مدیریت الگوی مصرف، فرسودگی برخی از نیروگاه‌ها و عدم تخصیص بودجه برای مشارکت بخش خصوصی برای احداث نیروگاه کشور با کمبود تامین برق مواجه است. طبق آمار وزارت نیرو بین ظرفیت تولید برق و مصرف در اوج پیک ۱۰ هزار مگاوات اختلاف است. اگر چه میزان تولید در سال‌جاری رشد داشته، اما به دلیل افزایش مصرف جوابگو نخواهد بود.

آمار‌ها و اظهارات متناقض مسئولان گویای این است که احتمال خاموشی‌ها در تابستان امسال دور از انتظار نیست. اگر چه یکی دوسال گذشته مانور‌های زیادی روی رمز ارز‌ها به عنوان عامل خاموشی‌ها شده، اما کارشناسان و صاحبنظران از علت‌های دیگر نام می‌برند. آن‌ها عواملی مانند توقف سرمایه‌گذاری، کم توجهی به افزایش ظرفیت تولید و فرسودگی شبکه برق را از مقصران خاموشی می‌دانند.

براساس این گزارش کارشناسان معتقدند اگر مسئولان بتوانند در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری کرده و بخش خصوصی را در این حوزه حمایت کنند حداقل می‌توان بخشی از برق مورد نیاز کشور را از این طریق جبران کرد. متاسفانه طی سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری چندانی در این عرصه صورت نگرفته و کشور ما با معیار‌های جهانی در حوزه انرژی‌های نو فاصله زیادی دارد باید در این زمینه فکر اساسی کرد.

گفتنی است در همین راستا سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر اعلام کرده است که تفاهم‌نامه مشترک برای تأمین برق پایدار شهرک‌ها، نواحی صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی تحت پوشش سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از طریق استقرار نیروگاه‌های تجدیدپذیر به امضای “محمود کمانی” معاون وزیر و ریاست سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق و “علی رسولیان” معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران رسید.

محمود کمانی هدف از انعقاد این تفاهم‌نامه را استفاده از ظرفیت‌ها و توان‌بخش غیردولتی در زمینه کمک به افزایش ظرفیت برق در شهرک‌ها و نواحی صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی، ارتقا کیفیت آن و همچنین ترویج بهره‌مندی از انرژی پاک از طریق منابع تجدیدپذیر عنوان کرد.

برنامه‌ریزی برای تأمین یک هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر از طریق استفاده از فضای سقف مستحدثات واحد‌های صنعتی موجود (در قالب خرید تضمینی برق نیروگاه‌های انشعابی کمتر از ۲۰۰ کیلووات) ظرف مدت ۲ سال. برنامه‌ریزی برای تأمین ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیت بالاتر از ۲۰۰ کیلووات در قالب روش‌های خرید استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ و جمع سپاری از طریق استفاده از ظرفیت شهرک‌ها و نواحی صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی موجود، توسعه شهرک‌ها و نواحی صنعتی موجود و ایجاد شهرک‌ها و نواحی صنعتی تخصصی انرژی تجدید پذیر ظرف مدت ۴ سال ازجمله اهداف این تفاهم‌نامه است.

برنامه‌ریزی برای تأمین ۱ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در قالب خود تأمین صنایع از طریق استفاده از ظرفیت شهرک‌ها و نواحی صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی موجود، توسعه شهرک‌ها و نواحی صنعتی موجود و ایجاد شهرک‌ها و نواحی صنعتی تخصصی انرژی تجدیدپذیر ظرف مدت ۲ سال می‌توان از دیگر اهداف این تفاهم‌نامه می‌توان عنوان کرد.