جزئیات نخستین نشست کمیته کارشناسی مشترک حوزه انرژی/ تعیین محورهای هفت گانه و آغاز بررسی سه جانبه
جزئیات نخستین نشست کمیته کارشناسی مشترک حوزه انرژی/ تعیین محورهای هفت گانه و آغاز بررسی سه جانبه
استقبال زنگنه از پیشنهاد زاکانی. وزارت نفت از محورهای پیشنهادی استقبال کرد و کمیسیون انرژی نیز این محورها را به عنوان محورهای اولویت دار تأیید کرد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از تعیین محورهای هفت گانه و آغاز بررسی سه جانبه روی این محورها در نخستین نشست کمیته کارشناسی مشترک حوزه انرژی خبر داد و گفت: ظرف دو هفته آینده دومین نشست کمیته کارشناسی مشترک حوزه انرژی برگزار می شود.

به گزارش نبض‌انرژی،

مالک شریعتی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به برگزاری نخستین نشست کمیته کارشناسی مشترک حوزه انرژی که با حضور رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس و جمعی از نمایندگان در محل مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد، اظهار داشت: پیرو جلسه ای که آقای زنگنه، وزیر محترم نفت به مجلس شورای اسلامی آمدند و گزارشی را ارائه دادند، بسیاری از نماینده ها نکاتی را گفتند که حاکی از مشکلات و ایرادات و انتقاداتی به مدیریت وزارت نفت در حل مسائل بود.

* تشکیل کمیته کارشناسی مشترک حوزه انرژی با پیشنهاد رئیس مرکز پژوهشهای مجلس

وی افزود: آقای دکتر زاکانی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس دو ماه قبل در جلسه صحن علنی پیشنهادی مطرح کردند که یک کمیته یا کارگروه سه جانبه ای با حضور وزارت نفت، مرکز پژوهشهای مجلس و کمیسیون انرژی مجلس شکل بگیرد تا موضوعاتی که مطرح شده را فهرست بندی، دسته بندی و اولویت بندی کنند و برای هر مسئله، راه حلی ارائه کنند.

 

 

* استقبال زنگنه و قالیباف از پیشنهاد زاکانی

شریعتی با بیان اینکه “وزیر نفت و رئیس مجلس نیز در همان جلسه از این پیشنهاد رئیس مرکز پژوهش های مجلس استقبال کردند”، گفت: قرار شد این کمیته سه جانبه شکل بگیرد که پیرو آن نامه ای از مرکز پژوهشهای مجلس به کمیسیون انرژی و وزارت نفت با تعیین محورهایی برای رسیدگی زده شد.

وی ادامه داد: وزارت نفت از محورهای پیشنهادی استقبال کرد و کمیسیون انرژی نیز این محورها را به عنوان محورهای اولویت دار تأیید کرد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: چهارشنبه هفته جاری، نخستین جلسه کمیته کارشناسی مشترک حوزه انرژی در سطح عالی برگزار شد که در این جلسه وزیر نفت و اکثر معاونان و مدیران ارشد صنعت نفت کشور حضور داشتند؛ همچنین رئیس مرکز پژوهشهای مجلس به همراه معاونان و کارشناسان بخش انرژی و 5 نفر از نمایندگان عضو کمیسیون انرژی در این نشست حضور داشتند.

* تعیین محورهای هفت گانه در نشست نخست

وی افزود: در این نشست، محورهای هفت گانه کاهش خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش در صنایع پایین‌دستی، توسعه صنعت پالایشی و توسعه صنعت پتروشیمی و پتروپالایشگاهی، توسعه فناوری‌های دانش بنیان و کسب و کار‌های نوپا، اصلاح ساختار و مدیریت دارایی‌ها در حوزه انرژی، دیپلماسی انرژی، مقابل با تحریم و امور بین‌الملل و مبارزه با مفاسد و قاچاق در حوزه نفت و گاز به عنوان محور‌های تشکیل کارگروه مشترک میان کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، مرکز پژوهش‌های مجلس و وزارت نفت تعیین شد.

* زمان برگزاری نشست دوم مشخص شد

شریعتی با بیان اینکه “مقرر شد ظرف دو هفته آینده دومین نشست کمیته کارشناسی مشترک حوزه انرژی برگزار شود”، گفت: قرار شد در فاصله موجود تا برگزاری نشست بعدی، روی محورهای هفت گانه نظرات ارائه شود تا در نشست بعدی راهکارها اتخاذ شود.

وی ادامه داد: در واقع با ادامه بررسی ها روی هر کدام از محورها قرار است سند راهی تعیین شود که در این زمینه قرار شد پیشنهادات هر بخش به کمیته اصلی ارائه شود و در آنجا مباحث جمع بندی شده و مواردی که قابلیت پیگیری، نظارت و اجرا دارد، در دستور کار قرار گیرد.

* ارائه برنامه شش گانه از سوی زنگنه

سخنگوی کمیسیون انرژی با بیان اینکه “وزیر نفت برنامه شش گانه ای را به مرکز پژوهشهای مجلس و کمیسیون انرژی در نشست اول ارائه کرد”، گفت: قرار است این برنامه قطعی تلقی نشود، بلکه این برنامه ارائه شده به عنوان موضوعات مورد بررسی کمیته باشد.

وی افزود: در مباحث مطرح شده از سوی وزیر نفت بحث توسعه ظرفیت تولید نفت و گاز، مباحث توسعه گازرسانی، توسعه ظرفیت های پتروشیمی، بهینه سازی موضوع سوخت در بخش حمل و نقل، میزان مصرف انرژی و موضوعاتی از این دست بود که به عنوان پیشنهادات وزارت نفت ثبت شد، پیشنهاداتی نیز کمیسیون انرژی به عنوان مباحث اولویت دار اعلام کرد، همچنین پیشنهاداتی نیز مرکز پژوهشهای مجلس ارائه داد که قرار است این مباحث مورد بررسی و اعلام نظر قرار گیرد تا به نقاط اشتراکی برای حل مسائل در حوزه نفت و انرژی کشور برسیم.

* احتمال تبدیل نتایج بررسی های کمیته کارشناسی مشترک انرژی به طرح و لایحه

شریعتی خاطرنشان کرد: اگر تشکیل این کمیته کارشناسی مشترک حوزه انرژی به خوبی پیش رود، مدلی برای همکاری دستگاه های اجرایی، نظارتی و پژوهشی کشور خواهد شد.