آمادگی ایران برای همکاری با اعضای شانگهای در انتقال و صادرات انرژی
آمادگی ایران برای همکاری با اعضای شانگهای در انتقال و صادرات انرژی
ایران با عنایت به موقعیت جغرافیایی، تاریخی، فرهنگی و اقتصادی ویژه خود که پیونددهنده مناطق گوناگون از جمله آسیای مرکزی و قفقاز، آسیای غربی و خاورمیانه است و بین دریاهای مهم خزر در شمال و خلیج‌فارس و دریای عمان در جنوب واقع شده، آمادگی دارد به‌عنوان یکی از کانون‌های غنی انرژی و شاهراه‌های مواصلاتی منطقه با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگ‌های برای پیشبرد اهداف اقتصادی مشترک از جمله انتقال و صادرات انرژی و ترانزیت کالا همکاری کند.

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: ایران آمادگی دارد به‌عنوان یکی از کانون‌های غنی انرژی و شاهراه‌های مواصلاتی منطقه با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای برای پیشبرد اهداف اقتصادی مشترک از جمله انتقال و صادرات انرژی و ترانزیت کالا همکاری کند.

به گزارش نبض‌انرژی، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی معاون اول رئیس‌جمهوری، اسحاق جهانگیری، امروز (دوشنبه، دهم آذرماه) در نوزدهمین اجلاس شورای نخست‌وزیران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که به میزبانی کشور هند و از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: اعضای سازمان همکاری شانگهای می‌توانند با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و فرصت‌های وسیع همکاری‌های چندجانبه، نقش مهمی در توسعه و پیشرفت ایفا کنند.

وی افزود: از آنجا که اعمال تحریم‌های یکجانبه آمریکا به‌عنوان اقدامی علیه تجارت آزاد جهانی است و می‌تواند برای هر رقیب سیاسی یا اقتصادی این کشور نیز تکرار شود، جای آن دارد که سازمان همکاری شانگهای برای خنثی کردن این دست اقدام‌های غیرقانونی تدابیری متناسب به‌کار گیرد.

معاون اول رئیس‌جمهوری تصریح کرد: می‌توان با تأسیس مرکز انتقال و حمل‌ونقل منطقه‌ای در چارچوب سازمان همکاری شانگهای، زمینه تسهیل و توسعه همکاری‌های اقتصادی را بیش از گذشته فراهم کنیم.

جهانگیری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران امنیت و ثبات کشورهای منطقه و همسایگان را امنیت و ثبات خود می‌داند و از برقراری صلح در منطقه قره‌باغ استقبال می‌کند، گفت: ما با جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان مرز مشترک و اشتراک‌های فراوان تاریخی داریم. امیدواریم پایان درگیری نظامی در این منطقه، آغازی برای شکوفایی اقتصادی آن باشد. ایران نیز  آمادگی دارد با استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی خود به‌ویژه در حوزه ترانزیت و انرژی در بازسازی مناطق جنگ‌زده مشارکت کند.

 وی عنوان کرد: ایران با عنایت به موقعیت جغرافیایی، تاریخی، فرهنگی و اقتصادی ویژه خود که پیونددهنده مناطق گوناگون از جمله آسیای مرکزی و قفقاز، آسیای غربی و خاورمیانه است و بین دریاهای مهم خزر در شمال و خلیج‌فارس و دریای عمان در جنوب واقع شده، آمادگی دارد به‌عنوان یکی از کانون‌های غنی انرژی و شاهراه‌های مواصلاتی منطقه با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگ‌های برای پیشبرد اهداف اقتصادی مشترک از جمله انتقال و صادرات انرژی و ترانزیت کالا همکاری کند./دکتر مهدی صادقی سردبیر نبض انرژی/

دکتر مهدی صادقی سردبیر نبض انرژی

دکتر مهدی صادقی سردبیر نبض انرژی