ابلاغ سه فهرست بهای برق برای نخستین بار در کشور+ لینک
ابلاغ سه فهرست بهای برق برای نخستین بار در کشور+ لینک
سخنگوی صنعت برق از نهایی شدن تدوین و ابلاغ فهارس بهای انتقال و فوق توزیع نیروی برق، برای نخستین بار پس از انقلاب خبر داد و گفت: تغییر ساختار ضوابط تعدیل در صنعت برق گام مهمی در پیشگیری از ایجاد مخاطرات احتمالی درپروژه ها ناشی از افزایش شدید نرخ ارز و فلزات و سایر عوامل موثر بر قیمت کالا و خدمات خواهد بود.
سخنگوی صنعت برق از نهایی شدن تدوین و ابلاغ فهارس بهای انتقال و فوق توزیع نیروی برق، برای نخستین بار پس از انقلاب خبر داد و گفت: تغییر ساختار ضوابط تعدیل در صنعت برق گام مهمی در پیشگیری از ایجاد مخاطرات احتمالی درپروژه ها ناشی از افزایش شدید نرخ ارز و فلزات و سایر عوامل موثر بر قیمت کالا و خدمات خواهد بود.
به گزارش  نبض انرژی، مصطفی رجبی با بیان این که این فهارس بها، با تلاش های مشترک دفتر بررسی های فنی بازرگانی توانیر و امور نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه کشور و با همکاری سندیکای صنعت برق تدوین و نهایی شده است، خاطرنشان کرد: فهارس بهای مورد اشاره توسط محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، جهت اجرا، ابلاغ شد.
سخنگوی صنعت برق با بیان این که این فهرست های بها در سه نسخه تدوین شده است، خاطر نشان کرد: این فهارس شامل بهای تجهیزات پایه رشته پستهای انتقال و فوق توزیع نیروی برق، رشته خطوط هوایی انتقال و فوق توزیع و خطوط زمینی انتقال و فوق توزیع نیروی برق است که به صورت جزئی به هرکدام از این موارد پرداخته است.
رجبی با اشاره به این که در تدوین هر کدام از این فهرست های بها بیش از 20 نفر از کارشناسان و متخصصان سازمان برنامه و بودجه، شرکت توانیر، سندیکای صنعت برق، شرکت های برق منطقه ای و مشاورین صنعت برق مشارکت جدی داشتند، تصریح کرد: از این پس برای تهیه تجهیزات مورد نیاز طرح های انتقال، فوق توزیع برق کشور و همچنین اجرای پروژه های مربوطه، از فهارس بهای مذکور استفاده خواهد شد که این موضوع می تواند باعث ایجاد وحدت رویه در کلیه پروژه ها و همچنین ایجاد ساختار مناسبی جهت تعدیل پروژه ها شود.
وی خاطرنشان کرد:  با توجه به ابلاغ فهارس مذکور، مهندس محمدحسن متولی زاده مدیر عامل  شرکت توانیر نیز ضمن لغو امکان استفاده عمومی از دستورالعمل های مابه التفاوت ارز و فلز ابلاغی این شرکت، بر استفاده از دستور العمل تعدیل همه پیمانها بر اساس شاخصهای فهارس بهای مذکور تاکید نمود. 
سخنگوی صنعت برق افزود: تغییر ساختار ضوابط تعدیل در صنعت برق گام مهمی در پیشگیری از ایجاد مخاطرات احتمالی درپروژه ها ناشی از افزایش شدید نرخ ارز و فلزات و سایر عوامل موثر بر قیمت کالا و خدمات خواهد بود. 
به گفته رجبی تهیه، تدوین و ابلاغ فهارس بهای واحد پایه در رشته های مختلف جزو مسوولیتهایی بوده که از زمان تشکیل سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد نظام فنی و اجرایی کشور موضوع ماده 34 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور و ماده 23 قانون برنامه و بودجه، به منظور ایجاد هماهنگی و یکنواختی در برآورد هزینه های اجرای پروژها، انجام شده است.
رجبی مشهدی با بیان این که نخستین فهرست بهای واحد پایه در سال 1355 ابلاغ شده بود، خاطرنشان کرد: از آن پس، فهارس یاد شده هر ساله با استعلام بهای کالاها و عوامل و کسب بازخورد از جامعه مهندسی و مجریان کشور بروزرسانی شده و مورد بازنگری، توسعه و اصلاح قرار می گرفت.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: تدوین فهارس بهای مورد نیاز صنعت برق کشور توسط سازمان برنامه و بودجه از سال 1355 آغاز و طی یک دوره سه ساله و پس از تشکیل جلسات مستمر کارشناسی با خبرگان صنعت برق انجام و ساختار اولیه فهارس مذکور در قالب بخشنامه های شرح ردیف در سال 1392 ابلاغ شد.
رجبی مشهدی اضافه کرد:  در ادامه این روند، از سال 1397 بازنگری شرح ردیفها و تعیین قیمتهای آنها دوباره در دستور کار سازمان برنامه و بودجه قرار گرفت و در نهایت با مشارکت شرکت  توانیر و تشکیل کارگروه های کارشناسی با مشارکت بیش از 2800 نفر ساعت از خبرگان صنعت برق، فهارس بهای واحد پایه رشته خطوط هوایی، خطوط زمینی و پست های انتقال و فوق توزیع نیروی برق تدوین و ابلاغ شد.
براساس این گزارش، دسترسی به فهرست های بهای مذکور، از طریق کلیک روی عبارت های زیر، امکان پذیر است.
  1. فهرست بهای  خطوط زمینی انتقال و فوق توزیع
  2. فهرست بهای  خطوط هوایی انتقال و فوق توزیع 
  3. فهرست بهای  پست های انتقال و فوق توزیع
منبع : ایلنا