اموال بازنشستگان صنعت نفت تعیین تکلیف می‌شود
اموال بازنشستگان صنعت نفت تعیین تکلیف می‌شود
رئیس هیات رئیسه صندوق بازنشستگی صنعت نفت از تشکیل کارگروه بازنگری اساسنامه این صندوق خبر داد.

عبدالحسین بیات گفت: اگر در فرآیند بازنگری اساسنامه صندوق بازنشستگی صنعت نفت، کارگروه بازنگری به نتیجه برسد که ایرادات مطرح شده توسط بازنشستگان صنعت نفت روی نتیجه تصمیمات درباره این صندوق تاثیرات منفی می‌گذارد، از مرجع تصویب‌کننده و صادرکننده اساسنامه تقاضا می‌شود که در آن بازنگری کند؛ اما اگر در روند کار اختلال ایجاد نکند، تغییر مکرر اساسنامه باعث سردرگمی و معطل ماندن در کارها خواهد شد که از این تغییر، اجتناب می‌شود.

به گزارش نبض‌انرژی،صندوق بازنشستگی صنعت نفت تا پیش از تصویب ماده ۱۴ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت (مصوب سال ۱۳۹۱)، فاقد اساسنامه بود؛ اما پس از آن که مشخص شد صورت‌های مالی آن دارای ابهام است، قانون‌گذار تدوین اساسنامه برای این صندوق را الزامی کرد.

دلیل باطل شدن اساسنامه صندوق بازنشستگی نفت

برای صندوق بازنشستگی نفت، یک اساسنامه در سال ۱۳۹۳ به تصویب رسید اما چون در قانون مرجع تصویب اساسنامه مشخص نشده بود و مسئولان وقت وزارت نفت، بدون دریافت تفسیر قانون از مجلس، آن را تصویب کرده بودند، با حکم دیوان عدالت اداری باطل شد و اساسنامه دیگری در سال ۱۳۹۸ به تصویب رسید.

به گفته کارشناسانی نظیر ابراهیم رادوافزون، عضو سابق هیات مدیره شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی صنعت نفت، اساسنامه مصوب سال ۱۳۹۸ نیز از نظر هویتی و مالی، ایراد دارد؛ زیرا وزارت نفت بدون دریافت نظر مجلس، هیات وزیران را مرجع تصویب اساسنامه اعلام کرده و این ابهامات، منشأ وقوع تخلفات مالی است.

به عقیده او، یکی از این تخلفات، مربوط به کلاهبرداری به میزان ۳۲۲ میلیون و ۳۴۳ هزار و ۳۳۶ کیلوگرم قیر از شرکت قیرسازی نفت جی وابسته به این صندوق است که توسط حمید باقری درمنی مشهور به سلطان قیر انجام شده که پس از اعدام او در تاریخ یکم دی سال ۱۳۹۷ نیز مشخص نیست که چه میزان از این مطالبات به صندوق بازنشستگی نفت برگشته است.

جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران نیز پیش از منصوب شدن در این جایگاه، اعلام کرده بود که در حال پیگیری ابطال اساسنامه صندوق بازنشستگی صنعت نفت از طریق دیوان عدالت اداری است.

تاریخچه صندوق بازنشستگی نفت

صندوق‌ بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت با عمر بیش از ۷۰ سال در اوایل دی سال ۱۳۲۶ تاسیس شد و عمده سرمایه گذاری‌های آن در حوزه‌های نفت، گاز و پتروشیمی است.

۵۷ نفر از نمایندگان مجلس در آبان سال ۱۳۹۸، درباره تصویب اساسنامه جدید این صندوق به حسن روحانی رئیس‌جمهوری سابق کشورمان تذکر داده بودند؛ چرا که عقیده داشتند، جریان خاصی به دنبال تبدیل این صندوق به شرکتی شبه خصوصی است و تکلیف مبلغ سرمایه و رقم اموال و دارایی‌های آن نیز که بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان می‌شود، روشن نشده است.