سناتور دموکرات «کریس کونز» که از گزینه‌های احتمالی تصدی وزارت خارجه در دولت آینده آمریکاست، گفت در صورتی از بازگشت واشنگتن به برجام حمایت می‌کند که این توافق برنامه موشکی ایران و حضور منطقه‌ای آن را محدود کند. به گزارش نبض انرژی ، سناتور «کریس کونز» که گفته می‌شود یکی از گزینه‌های «جو بایدن» برای […]

سناتور دموکرات «کریس کونز» که از گزینه‌های احتمالی تصدی وزارت خارجه در دولت آینده آمریکاست، گفت در صورتی از بازگشت واشنگتن به برجام حمایت می‌کند که این توافق برنامه موشکی ایران و حضور منطقه‌ای آن را محدود کند.

شروط نامزد تصدی سمت وزارت خارجه بایدن برای بازگشت به برجام

به گزارش نبض انرژی ،

سناتور «کریس کونز» که گفته می‌شود یکی از گزینه‌های «جو بایدن» برای سمت وزارت خارجه آمریکاست، روز جمعه گفت که تنها در صورتی از بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ ایران حمایت می‌کند که این توافق برنامه موشکی و حضور منطقه‌ای تهران را هم شامل شود.

به گزارش «رویترز»، سناتور دموکرات ایالت دلاور در پاسخ به سوالی درباره حمایت از بازگشت به برجام گفت: نه بدون داشتن مسیر مشخصی در جهت پرداختن به برنامه موشکی تهران و حمایت از گروه‌های نیابتی در منطقه..

جو بایدن، نامزد دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا در خلال مبارزات انتخاباتی قول داد که تصمیمات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را در بعضی از حوزه‌ها از جمله توافق هسته‌ای ایران تغییر خواهد داد.

ترامپ در سال ۲۰۱۸ با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و علیرغم مخالفت جامعه جهانی، تحت فشارهای رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی از برجام به طور کامل خارج شد.

رئیس‌جمهور آمریکا بعد از خروج از برجام وعده داده بود با پیگیری سیاست فشار حداکثری، ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

در حالی که بیش از دو سال از این وعده می‌گذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است. منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

از سوی دیگر بسیاری از تحلیلگران آمریکایی با ارائه شواهدی گفته‌اند سیاست‌ فشار‌ حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران شکست خورده است

بسیاری از کارشناسان روابط بین‌الملل معتقدند که دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات، علی‌رغم پاره‌ای اختلافات بر سر تاکتیک‌ها با یکدیگر اختلافات راهبردی در خصوص ایران ندارند.

طبق این دیدگاه، هدف نهایی هر دو حزب محدود کردن مولفه‌های قدرت جمهوری اسلامی ایران است، اما هر یک از آنها در برخی برهه‌ها از تاکتیک‌های متفاوتی برای دسترسی به این هدف استفاده کرده‌اند.