ورشکستگی نفتی های بزرگ جهان
ورشکستگی نفتی های بزرگ جهان
تعمیق بحران و ورشکستگی اقتصاد دنیا در پی ویروس کرونا جدی تر شد.

به گزارش نبض انرژی، ورشکستگی اقتصاد دنیا در پی ویروس کرونا جدی تر شد. از ابتدای شیوع این ویروس هر روز منابع معتبر از جمله بانک جهانی درمورد ورشکستگی و بحران عمیق بی سابقه در جهان هشدار دادند. اکنون این هشدار ها واقعیت پیدا می کنند.شرکت نفتی رویال داچ شل در فیلیپین اعلام کرد این شرکت یکی از دو پالایشگاهش در این کشور را به علت کاهش شدید سود ناشی از شیوع کرونا برای همیشه تعطیل کرد.

به گفته تحلیلگران، احتمال تعطیلی های مشابه در این منطقه وجود دارد.

شرکت Pilipinas Shell Petroleum اعلام کرد تاسیسات با ظرفیت تولید 110 هزار بشکه در روز در تابانگائو در استان باتانگاس که در سال 1962 فعالیت خود را آغاز کرده بود، دیگر از نظر اقتصادی به صرفه نیست و به یک پایانه وارداتی تغییر وضعیت خواهد داد.

، حاشیه سود مجتمع پالایشی سنگاپور که شاخصی برای تعیین میزان سودآوری پالایشگاه های آسیا به شمار می رود، اکثرا از ماه مارس منفی بوده و بسیاری از پالایشگاه ها تولید خود را کاهش دادند یا به طور موقت فعالیت های خود را متوقف کرده اند.

میا گِنگ، مشاور موسسه FGE گفت: «ما قطعا احتمال تعطیلی های بیشتر در آسیا طی 6 تا 12 ماه آینده را پیش بینی می کنیم.»

وی افزود پالایشگاه های ژاپن، استرالیا و نیوزیلند احتمالا از مواردی هستند که تعطیلی خواهند داشت.

«با توجه به بی ثباتی در تقاضا و چشم انداز حاشیه سود اندک، مجتمع های کوچک تر با چالش مواجه می شوند و برای پالایشگاه ها ادامه فعالیت به صرفه نخواهد بود.»

به گزارش نبض انرژی، تولید نفت یکی از اولین و زمانی بزرگترین تولیدکنندگان نفت دنیا نیز به زودی به صفر خواهد رسید.

تولید نفت خام ونزوئلا در حال حاضر برابر با 100 هزار تا 200 هزار بشکه در روز است و رو به کاهش می‌رود. تولید نفت این کشور در سال گذشته 650 هزار بشکه در روز بود و در 2017 به 2 میلیون بشکه در روز می رسید. ولی این امکان وجود دارد که تولید نفت این کشور به زودی به صفر برسد.

در تاریخ صنعت نفت هیچگاه تولید یک تولیدکننده بزرگ تا این حد پایین نیامده است. ونزوئلا در حال حاضر کمترین تولید نفت را در بین 13 عضو اوپک دارد و از این نظر پس از گینه استوایی و لیبی جنگ زده در رتبه سوم قرار دارد.

روند کاهش تولید نفت ونزوئلا اخیراً به خاطر کاهش قیمت نفت در اثر همه‌گیری ویروس کرونا، تحریمهای آمریکا و منابع ذخیره سازی محدود در داخل، شدیدتر شده است.

در حالیکه صفر شدن تولید نفت ونزوئلا یک رویداد مهم تاریخی است، ولی نابودی این کشور به عنوان یک تولیدکننده نفت تأثیر چندانی بر بازارهای جهانی نفت نخواهد داشت. چون تقاضای جهانی نفت و عرضه این محصول به خاطر همه‌گیری ویروس کرونا و پیامدهای آن تغییرات بزرگی داشته است